НАТО очікує продовження "повзучої анексії" з боку Росії на Кавказі

Вівторок, 3 лютого 2015, 17:44

В штаб-квартирі НАТО очікують, що ближчим часом Російська Федерація продовжить поглинання невизнаних територій, які утворилися внаслідок конфліктів за участю самої РФ.

Про це повідомив під час спілкування з журналістами високопосадовець НАТО, який попросив не називати його ім’я, повідомляє з Брюсселю кореспондент "Європейської правди".

Представник альянсу додав, що доказом цього є оприлюднений намір Південної Осетії та Росії підписати договір про співпрацю. Як відомо, наприкінці січня було оприлюднено проект договору про співпрацю між РФ та невизнаною Південною Осетією, яка, на переконання країн НАТО, є складовою частиною Грузії.

"Ми з тривогою сприймаємо "повзучу анексію" територій Грузії. Ви вже знаєте, що Південна Осетія підготувала з РФ угоду, за якою Росія перебирає військове командування над армією Південної Осетії", - зазначив представник альянсу.

На його думку, процес продовжиться вже ближчим часом.

"Ми очікуємо, що схожа угода буде підписана між Росією і Абхазією. Не лише схожа – вона буде навіть гіршою з огляду на очікувані норми про економічну інтеграцію. За нашими прогнозами, про неї буде оголошено вже ближчими тижнями", - повідомив високопосадовець НАТО. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.