Вашингтон розглядає можливість військової допомоги Україні – посол США в НАТО

Середа, 4 лютого 2015, 17:40

В керівництві Сполучених Штатів Америки нині не відкидають можливості постачання зброї до України; триває дискусія, строки завершення якої наразі не встановлені.

Про це заявив на прес-конференції в штаб-квартирі НАТО посол США в альянсі Дуглас Льют, повідомляє з Брюсселю кореспондент "Європейської правди".

"Що стосується постачання в Україну зброї, то зараз у Вашингтоні триває дискусія на політичному рівні щодо цього", - відповів він на запитання щодо можливості передачі Києву летального озброєння.

"Нашою метою лишається деескалація і політичне розв’язання конфлікту, але ми розглядаємо різні шляхи, якими ми можемо дійти цієї мети... в тому числі – можливість постачання зброї українським військовим", - наголосив американський дипломат.

Водночас він відмовився прогнозувати, коли буде ухвалене остаточне рішення.

"Я не очікую, що вже завтра буде оголошено про зміну політики США.  Але сам по собі той факт, що дискусія триває, є показником, що зараз Вашингтон зважує ризики та ціну такого рішення. Зважується, який шлях буде найефективнішим. І я не можу передбачити, який шлях буде обраний", - пояснив він.

Як відомо, в четвер в Брюсселі відбудеться міністерська конференція НАТО на рівні міністрів оборони, в рамках якої обговорюватиметься також українське питання.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.