На ескалацію в Україні слід відреагувати посиленням санкцій проти РФ - прем'єр Естонії

Четвер, 5 лютого 2015, 08:44

На ескалацію ситуації в Україні слід відреагувати посиленням санкцій проти Росії, а також знайти можливості для розширення економічної допомоги Україні.

Про це заявив прем'єр-міністр Естонії Тааві Рийвас у Таллінні під час зустрічі глав урядів з числа європейських ліберальних партій і лідерів ліберальних політичних організацій Європи, передає Postimees.

"За останні тижні відбулася ескалація конфлікту з нападами на цивільне населення східної України. Європейський Союз повинен відреагувати на це посиленням санкцій", - зауважив він.

„ Ми повинні одностайно продемонструвати, що посіяні Путіним проблеми для економіки України плодів не принесуть", - наголосив прем'єр Естонії.

"Важливо знайти можливості для ще більшої економічної підтримки України. У цьому році України потребує міжнародні кредити на суму 15 млрд доларів", - додав Рийвас.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 5 лютого посли ЄС продовжать обговорення нових санкцій у вигляді заборони в’їзду до Євросоюзу та замороження активів 19 людей та 9 організацій.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.