ЄС підтримує ініціативи Меркель та Олланда щодо сходу України – Могеріні

Четвер, 5 лютого 2015, 14:07

Європейський союз підтримує ініціативи президента Франції Франсуа Олланда та канцлера Німеччини Ангели Меркель щодо врегулювання кризи на сході України.

Про це йдеться у заяві високого представника ЄС у закордонних справах і політиці безпеки Федеріки Могеріні.

"Європейський союз підтримує всі ініціативи, спрямовані на приведення політичного рішення триваючого конфлікту в Східній Україні; зусилля канцлера Ангели Меркель і президента Франсуа Олланда та оголошені ними візити до Києва та Москви йдуть в цьому напрямку", - йдеться у заяві.

За словами Могеріні, ЄС і надалі буде прагнути політичного вирішення конфлікту і використовувати для цього всі можливі засоби.

"Європейський союз єдиний у питанні використання всіх доступних засобів, щоб домогтися політичного рішення конфлікту, включаючи тиск і посилення діалогу", - зазначила вона.

Як повідомлялося, Франсуа Олланд та канцлер Німеччини Ангела Меркель 5 лютого прилетять до Києва для розмови з президентом України Петром Порошенком. Планується обговорити пропозиції з врегулювання конфлікту на сході України. Наступного дня лідери Франції та ФРН відвідають Москву.

За інформацією російських ЗМІ, вони можуть запропонувати Москві і Києву заморозити конфлікт на сході України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.