Глава МЗС Польщі: санкції були відкладені на прохання України

Понеділок, 9 лютого 2015, 20:06

Рішення відтермінувати впровадження нових фінансових та візових санкцій  в зв'язку з конфліктом на Донбасі було прийнято на прохання України.

Про це сказав міністр закордонних справ Польщі Гжегож Схетина у Брюсселі, повідомляє польська агенція РАР.

"Це було проханням української сторони не впроваджувати ці санкції сьогодні, негайно, але однозначно прийняти це рішення і імплементувати їх у понеділок. Важко було відмовити" - сказав Схетина.

За його словами, на думку української сторони, такий жест полегшить перемовини і "може дати новий шанс".

На думку міністра, переговори у Мінську в середу дійсно можуть мати позитивний результат, хоча і будуть лише "вступним кроком" до майбутнього миру.

"Я не думаю, що вони приведуть до якогось перелому чи буде ухвалене якесь конкретне рішення" - сказав Схетина.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що міністри закордонних справ країн ЄС на засіданні у понеділок розширили санкції щодо РФ, додавши до чорного списку 19 осіб і заморозивши рахунки 9 компаній, однак введення даного рішення в силу було відкладено до 16 лютого.

Високий представник ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики Федеріка Могеріні під час підсумкової прес-конференції по завершенню Ради ЄС у закордонних справах заявила, що рішення про відтермінування введення нових санкцій проти РФ в дію є повністю вибором глав МЗС країн ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.