Британія заблокувала нафтогазову угоду російської компанії

Неділя, 1 березня 2015, 10:52

Влада Великої Британії заблокувала угоду з купівлі 12 нафтогазових родовищ в Північному морі компанією LetterOne, створеною власниками російської "Альфа-груп" Михайлом Фрідманом і Германом Ханом.

Про це повідомляє Reuters.

Як зазначається, причиною рішення є занепокоєння, що бізнесмени можуть потрапити до санкційних списків.

Купівля нафтородовищ повинна була відбутися в рамках угоди  з придбання нафтогазового підрозділу RWE - Dea AG за 5 мільярда євро російською LetterOne.

В рамках переглянутих умов угоди компанія LetterOne запропонувала відокремити британський підрозділ Dea від інших видів діяльності Rwe Dea на кілька років на випадок накладення санкцій на її власників.

"Після ретельного розгляду міністр (енергетики Великобританії Ед Дейві) вирішив, що пропозиція не може адекватно і надійно розвіяти ці побоювання (щодо санкцій - Ред.)", - йдеться в заяві міністерства.

Як йдеться в повідомленні відомства, Дейві був стурбований "впливом можливих в майбутньому санкцій, накладених на LetterOne, на подальшу експлуатацію родовищ, а також серйозними ризиками для здоров'я , безпеки та навколишнього середовища, які можуть виникнути".

Нагадаємо, раніше глава Європейської ради Дональд Туск заявив, що ЄС має бути готовий до введення нових санкцій проти Росії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.