Британія може розкрити фінансові таємниці оточення Путіна

Середа, 11 березня 2015, 09:39

Велика Британія може розкрити фінансові таємниці російської владної еліти як частину інформаційної війни, що спрямована проти режиму Путіна.

Про це сказав міністр закордонних справ Британії Філіп Хеммонд, повідомляє The Telegraph.

Відповідаючи на запитання, чи є у Британії "цікаві" фінансові подробиці щодо соратників російського президента, які уряд може оприлюднити, Хеммонд відповів: "Так, напевно".

"Коли ми говоримо про подальші кроки щодо можливого збільшення тиску на Росію, одним з головних тут є питання стратегічної комунікації: як донести до російського народу, що насправді відбувається, щоб він міг вплинути на ситуацію?" - сказав міністр.

"Це цікава думка, я вважаю, що фахівців зі стратегічних комунікацій вона теж зацікавить", - додав Хеммонд, коментуючи можливе оприлюднення деталей щодо фінансових таємниць оточення Путіна.

За його словами, йому цікаво збентежити соратників Путіна перед народом в рамках відповіді на вторгнення до Східної України.

Видання зазначає, що багатство Путіна і його оточення є непрозорим, але нараховує мільярди доларів і зберігається в офшорах і в майні в Лондоні і Нью-Йорку.

Багато з його найближчих соратників заробили свої статки протягом хаотичної приватизації державних активів у 1990-х роках.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.