Єлісєєв офіційно вимагає від ЄС покарати Путіна за його зізнання про Крим

Четвер, 12 березня 2015, 12:20

До зовнішньополітичної служби ЄС надійшов офіційний лист від представника України при Євросоюзі Костянтина Єлісєєва щодо невідкладної реакції Брюсселю на зізнання президента РФ Володимира Путіна про заздалегідь сплановану анексію Криму.

Про це Європейській правді повідомило джерело в європейській дипломатичній службі, ознайомлене з текстом звернення.

"Путін відкрито і цинічно переповів про зустріч, яка мала місце 23 лютого 2014 року, де заявив, що вони (керівництво Росії) не можуть покинути територію і людей під катком націоналістів.

Тим самим президент Путін відкрито визнав, що агресія проти суверенітету та територіальної цілісності України була запланована заздалегідь  і проходила плановано, що призвело до першої анексії в Європі з часів Другої Світової війни", - процитував співрозмовник Європейської правди офіційний лист, отриманий від посла.

Єлісєєв також пояснив, що продовженням  і наслідком цих подій стало вторгнення російських військ на Донбас.

Костянтин Єлісєєв у своєму зверненні до ЄС наголосив також, що дії РФ, офіційно визнані Путіним, підпадають під визначення агресії (згідно з резолюцією ГА ООН від 1974 року) і являють собою "найтяжчий міжнародний злочин"

"В світлі цього ми наполягаємо, що ЄС має надати  безсторонню та швидку оцінку  цих визнань (Путіна) зокрема – у висновках Ради ЄС у закордонних справах (відбудеться 16 березня).  Важливо також посилити обмежувальні заходи щодо Росії", - йдеться у зверненні представника України до Європейської служби зовнішніх дій.

Як відомо, Путін зробив ці заяви заявив в інтерв'ю для телефільму "Шлях на Батьківщину", сюжет про який був показаний на телеканалі "Росія-1".

Співрозмовник "Європейської правди" не уточнив, чи виконає сторона ЄС прохання України. Між тим, досі з боку ЄС не було оприлюднено офіційної реакції на скандальний російський фільм.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.