ЄК не блокувала проект будівництва АЕС в Угорщині, йдеться про ядерне паливо з РФ

П'ятниця, 13 березня 2015, 13:58

Європейська комісія не блокувала угоду між Будапештом і Москвою про будівництво в Угорщині додаткових енергоблоків атомної електростанції "Пакш".

Про це сказала офіційний представник ЄК Анна-Кайса Ітконен на брифінгу в Брюсселі, повідомляє кореспондент "Європейської правди".

За її словами, мова йде лише про контракт на постачання ядерного палива на атомну станцію із Росії.

"Ми не блокуємо будівництво "Пакш", мова йде тільки про угоду на поставку палива, з якою має справу ЄК", - сказала вона.

Проте деталі рішення ЄК вона не коментувала.

"З міркувань конфіденційності ми не можемо коментувати це рішення. Документи, на підставі яких було прийнято рішення 2 березня, засекречені", - сказала Ітконен.

Вона зазначила, що уряд Угорщини дав дозвіл розсекретити документи і найближчим часом вони можуть бути оприлюднені.

Раніше видання Financial Times повідомило, що Єврокомісія заблокувала угоду між Будапештом і Москвою про будівництво в Угорщині енергоблоків атомної електростанції "Пакш-2".

Угорський держсекретар Андраш Гіро Сас спростував інформацію про блокування угоди.

Влада Угорщини уклала контракт з російською компанією "Росатом" на проектування та будівництво двох нових енергоблоків потужністю 1200 мегават кожен на угорській АЕС "Пакш" в 2014 році.

Згідно з договором, Росія надає Угорщині кредит у розмірі до 10 млрд євро на реалізацію проекту. Загальна вартість будівництва реакторів становить 12 млрд євро.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.