В ЄС отримали листа МЗС із запитом про введення в Україну миротворців

П'ятниця, 13 березня 2015, 18:25

У Євросоюзі отримали листа міністра закордонних справ України Павла Клімкіна із запитом про можливість направлення в Україну миротворчої місії.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на власні джерела у Брюсселі.

Відповідний лист датований 20 лютого. "Так, цей лист був переданий на ім'я верховного представника ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Федеріки Могеріні", - зазначив співрозмовник агентства.

"Дозвольте мені запропонувати Раді ЄС у закордонних справах детально розглянути можливість почати операцію ЄС в Україні як складову загальної політики безпеки та оборони ЄС", - сказано в листі.

У документі також наголошується, що ця операція зможе ефективно запобігти подальшій ескалації, допоможе виконати Мінські домовленості і значно посилить діяльність Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

Раніше повідомлялося, що Європейський союз не отримував офіційних запитів від України стосовно направлення на Донбас поліцейської місії.

Нагадаємо, посол України в ЄС Костянтин Єлісєєв раніше заявляв, що Україна звернулася до Європейського союзу з проханням направити на Донбас місію з безпеки і оборони, яка повинна бути найчисельнішою в історії ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.