РФ може вирішити торгові суперечки з ЄС без допомоги СОТ

Субота, 14 березня 2015, 16:08

РФ може врегулювати в досудовому порядку два позову ЄС до Росії в рамках СОТ - щодо мит на LCV (легкі комерційні автомобілі), а також з ввізних мит РФ на папір, олію та холодильники.

Як повідомляють РИА "Новости", таку заяву зробив глава Мінекономрозвитку РФ Олексій Улюкаєв.

"Це, перш за все, позов європейських партнерів щодо мит на папір, пальмовe олі. та холодильники. Можливо, це також позов за LCV", - сказав міністр

На початку березня Улюкаєв заявляв журналістам, що в ході його переговорів з єврокомісаром з питань торгівлі Сесілією Мельстрем було вирішено поступово переводити спори між сторонами в рамках СОТ на досудовий рівень. При чому, за словами міністра, за двома-трьома позовами це питання може бути вирішено оперативно.

В кінці жовтня 2014 року ЄС звернулася до СОТ з позовом проти РФ з питання тарифів на сільськогосподарську і промислову продукцію. Зокрема, мова йшла про папері, картоні, пальмовій олії і його фракціях, холодильниках і морозильних камерах. В ЄС відзначали, що Росія встановила на ці товари імпортні мита на рівні, що перевищує її домовленості в рамках СОТ.

Gозов проти Росії до СОТ з приводу російських антидемпінгових ввізних мит відносно легких комерційних автомобілів з Німеччини та Італії був поданий у травні 2014 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.