У Бундестазі зацікавилися німцями, що воюють за сепаратистів на Донбасі

Понеділок, 16 березня 2015, 09:20

Низка депутатів Бундестагу закликала спецслужби Німеччини зібрати інформацію про громадян ФРН, що воюють за проросійських сепаратистів на Донбасі.

Про це пише німецька газета Die Welt.

Зокрема, як зазначає видання, з такою ініціативою виступив голова парламентського комітету з внутрішньої політики Вольфганг Босбах.

За словами парламентаря, потрібно визначити, чи люди, які повертаються з Донбасу, становлять "загрозу національній безпеці" Німеччини.

Окрім того, як він зазначив, особливо необхідно уточнити, чи "можна застосувати  до таких осіб одні й ті ж правові наслідки, що й до членів терористичних організацій, і чи можна встановити склад злочину".

Водночас заступник голови фракції "зелених" у Бундестазі Костянтин фон Нотц відзначив складність покарання громадян ФРН, що воюють на Донбасі.

"Якщо є конкретні звинувачення, судові органи повинні розглянути ці випадки", - зауважив він.

Разом з тим, як вважає представник "зелених", було б невиправдано вважати позбавляти таких осіб німецького громадянства.

"Не кожен, хто повертається з України, має тепер потрапляти під підозру", - наголосив фон Нотц.

Варто зауважити, що раніше німецьке видання опублікувало дані, згідно з якими на Донбасі воює близько 100 громадян ФРН.

Нагадаємо, як повідомлялося, двоє членів німецького парламенту незаконно відвідали територію окупованої частини Донецької області.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.