Трастові фонди НАТО не почали працювати - глава делегації України

Понеділок, 16 березня 2015, 14:54

Трастові фонди НАТО не почали працювати, оскільки Україна не підготувала відповідну договірно-правову базу.

Про це заявила голова постійної делегації Верховної Ради у Парламентській асамблеї НАТО Іванна Климпуш-Цинцадзе на брифінгу в Києві, передає УНІАН.

"Попри те, в якій ситуації знаходиться зараз Україна, ми бачимо, що далеко не завжди Україна ефективно використовує ті можливості, які вже нам надані. І далеко не завжди Україна ефективно користується тими механізмами, які вже запропоновані нашими партнерами з Альянсу", - зазначила вона.

Зокрема, за її словами, 5 трастових фондів не почали працювати, "оскільки на даний момент з боку України не підготовлена договірно-правова база".

"Питання стосуються як Міноборони, так і Мінфіну та Мін’юсту – вони мали б опрацювати цю договірно-правову базу, подати її в Кабінет міністрів, а Кабмін мав би подати її до Верховної Ради", - зазначила депутат.

"На завтра ми плануємо зустріч із представниками Міноборони України, представниками військової місії НАТО в Україні і сподіваємося, що почнемо ефективно співпрацювати для того, щоб розв’язати ті проблеми, які можливо існують для того, щоб ці трастові фонди почали працювати, і щоб Україна почала ними ефективно користуватися", - резюмувала Климпуш-Цинцадзе. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.