Україна має внести зміни до Конституції до проведення місцевих виборів - Ягланд

Середа, 18 березня 2015, 16:39

Українська влада має провести найважливішу частину конституційної реформи до проведення місцевих виборів, які заплановані на жовтень цього року.

Про це заявив генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд в інтерв’ю "Європейській правді".

"Терміновими є не лише зміни в частині правосуддя, але й в частині децентралізації. Місцеві вибори заплановані цього року. Було би дуже важливо, щоби люди ще до виборів знали, кого вони обирають, з якими повноваженнями, на який термін", - сказав Ягланд.

За його словами, бажано було б провести відразу комплексну конституційну реформу, але зробити це буде вкрай складно, тому треба в першу чергу вносити невідкладні зміни до Конституції.

Ягланд додав, що українська влада має намір встигнути зі змінами до виборів і європейці очікують, що так воно і станеться.

"Теоретично є можливість того, що повноваження місцевої влади будуть змінені вже після виборів, але є дуже бажаним, щоби цей процес було завершено заздалегідь. Не забуваємо також про мінські угоди. Якщо є бажання їх виконувати, то внесення змін до Конституції є необхідним", - підкреслив він.

Як повідомлялося, Ягланд заявив, що Україна не надсилала до Ради Європи запит на певні обмеження прав людини у зв’язку із бойовими діями на Донбасі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: