З сайту президента зник указ про конгрес Ради Європи

Середа, 18 березня 2015, 18:49

На офіційному сайті глави держави приховали указ, який було опубліковано в суботу, 14 березня.

Текст указу №143/2015 і досі доступний у кеші google за назвою "Про зміни у складі делегації України в Конгресі місцевих і регіональних влад Ради Європи" (скріншот). Водночас за прямим посиланням сайт президента видає повідомлення "сторінку не  знайдено".

Статус указа наразі незрузмілий, адже "відкликання з сайту" не має юридичних наслідків.

Посилання на указ і досі присутнє також у твіттер-стрічці АП.

 

За цим документом президент суттєво оновив делегацію України для участі в цьому органі Ради Європи. Сесія Конгресу має відбутися вже наступного тижня.

Зі складу делегації зникли деякі депутати місцевих рад та представники регіонів, що втратили право на участь у роботі Конгресу (приміром, Олексій Гончаренко чи Володимир Гройсман, яких обрано до ВР. Водночас, у переліку "викреслених" опинилися деякі посадовці, що мали право продовжити роботу в складі Конгресу.

Джерело "Європейської правди" в Раді Європи зазначає, що процедура погодження нових представників України не була дотримана.  До того ж, деякі з "викреслених" осіб вже отримали запрошення від РЄ та навіть записалися на виступи.

"Ця ротація могла бути обґрунтованою, якби провести її 2 місяці тому. Але не можна цього робити за тиждень до засідання! Хтось в АП мав зупинити указ. Схоже, ніхто не ризикнув" - наголосив співрозмовник.

Джерело "Європейської правди" в адміністрації президента підтвердило, що "сталася помилка". Найімовірніше, ротація відбудеться після проведення сесії Конгресу.

Водночас, існує питання щодо ефективності відстоювання інтересів України з боку тих осіб, яких планували викреслити зі складу делегації.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.