У Росії заговорили про дозвіл на поставки сільгосппродукції з Греції та Угорщини

Понеділок, 2 березня 2015, 09:22

Росія може пом'якшити продовольче ембарго, введене щодо постачальників з країн Європейського союзу.

Про це сказав прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков в інтерв'ю виданню "Известия".

Пєсков зазначив, що Росія не може пом'якшити ембарго тільки для Греції - це суперечить нормам Світової організації торгівлі. Однак запропонував нову схему співпраці.

"Можна було б опрацювати схему не прямих поставок, а постачань давальницької сировини при інвестиціях тут на території Росії", - сказав він.

Пєсков також нагадав про пропозицію Володимира Путіна, озвучену під час візиту в Угорщину - створювати спільні підприємства агропромислового комплексу.

Питання про скасування заборони на поставки персиків, полуниці і апельсинів підняв заступник міністра сільського господарства Греції Панайотіс Сгурідіс на зустрічі з представником Россільгоспнагляду.

Як повідомлялося, законопроект, що передбачає скасування обмежень на імпорт продовольства з країн, які ввели санкції проти Росії, внесений на розгляд Держдуми РФ.

У серпні 2014 року Росія оголосила про заборону на постачання м'ясної продукції, овочів і фруктів, морепродуктів та охолодженої риби, молока і молочних продуктів з країн Євросоюзу, Австралії, Канади, Норвегії та США. Це стало відповіддю на санкції проти РФ у зв'язку з ситуацією на сході України. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.