Чеські компанії продали Росії американську і німецьку зброю - ЗМІ

Понеділок, 2 березня 2015, 13:31

Чеські компанії в лютому продали в Росію автомати Bushmaster виробництва США, Heckler-Koch виробництва Німеччини і німецькі пістолети Sig Sauer, які вважаються кращими у світі, незважаючи на заборону ЄС.

Про це пише польський портал Rzeczpospolita, посилаючись на наявні у його розпорядженні документи.

За даними порталу, офіційно зброя продавалася для полювання. Але цю зброю використовують бійці спецназу у багатьох країнах, включаючи США.

"Досі жодна країна ЄС не наважилася продати летальна зброю Україні. Зброя, продана чехами Росії, може використовуватися не тільки для боротьби з українською армією, але і для провокацій. Якщо її використовують у Східній Україні, Кремль заявить, що Вашингтон нишком постачає зброю Україні", - пише Rzeczpospolita.

Видання зазначає, що такий сценарій цілком вірогідний, так як Росія, наприклад, не потребує снайперської зброї, маючи на озброєнні снайперські гвинтівки Драгунова.

Співробітник Ради ЄС, який займається наглядом за забороною на продаж зброї Росії, заявив, що Чехія не обов’язково порушує ембарго ЄС, так як заборона не включає в себе контракти, укладені до 1 серпня 2014 року.

Як повідомлялося, низка чеських фірм з виробництва зброї поставляли свою продукцію в Україну, користуючись дозволами міністерства промисловості і торгівлі Чехії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.