Єлісєєв: ми обираємо миротворців ЄС, бо ті довели ефективність

Субота, 21 березня 2015, 17:15

Україні потрібна миротворча місія ЄС, оскільки Євросоюз довів свою ефективність  в сфері миротворчості і врегулювання конфліктів.

Про це заявив представник України в Євросоюзі Костянтин Єлісєєв в інтерв'ю агенції Укрінформ, яке оприлюднене у суботу 21 березня.

"Багато операцій ЄС мали результатом не лише мирну стабілізацію криз у різних частинах світу, включаючи Європу, але й забезпечували сталий постконфліктний розвиток", - відзначив він.

"Найбільш оптимальним варіантом у нинішніх умовах стало б розгортання відповідної місії ЄС, який має великий досвід, реальні можливості і сучасні ресурси для реалізації перелічених завдань",  - додав Єлісєєв.

Водночас, за словами представника України при ЄС, місія Євросоюзу абсолютно б не суперечила місії ОБСЄ та мала абсолютно інші функції.

"У той час, як завданням СММ ОБСЄ є моніторинг ситуації у зоні конфлікту та верифікація імплементації Мінських угод, місія ЄС мала б концентруватися на створенні безпечних і стабільних умов для мирного процесу на основі згаданих домовленостей", - зауважив він.

"Розгортання операції ЄС стало б кроком реального, а не віртуального врегулювання ситуації на Донбасі", - переконаний Єлісєєв.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.