Клімкін: ми не маємо платити безвізовим режимом за агресію РФ; шанси ще є

Середа, 25 березня 2015, 09:25

Міністр закордонних справ Павло Клімкін стверджує, що Україна "повноцінно втілить" реформи, передбачені планом дій з візової лібералізації, та вважає, що ризик зриву скасування віз для українців виник через агресію РФ.

Про це він заявив у коментарі "Європейській правді".

Міністр нагадав, що в Україну саме зараз прибула місія Євросоюзу, яка має оцінити виконання Києвом Плану дій з візової лібералізації (ПДВЛ).

"Протягом останнього року Україна провела безпрецедентні за масштабом зміни, необхідні для отримання безвізового режиму з ЄС. Забезпечується реалізація законодавства про боротьбу з корупцією, розпочалася реформа правоохоронної системи, запущено видачу біометричних документів для виїзду за кордон.

Ці реформи будуть повноцінно втілені", - запевнив Клімкін.

"Українці, які, не порушуючи законів, подорожують до країн ЄС, не повинні платити за ризики практичної імплементації безвізового режиму, створені агресією РФ на сході України", - звернувся він до представників Євросоюзу.

Міністр висловив переконання, що візовий бар’єр для короткострокових подорожей громадян України до ЄС "має бути усунуто".

Як повідомляла "Європейська правда", Київ розраховує на ухвалення політичного рішення ЄС щодо скасування віз для українців під час саміту Східного партнерства в Ризі.

Між тим останнім часом почали з’являтися повідомлення від дипломатів ЄС про те, що дане рішення, імовірно, не буде ухвалене в Ризі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.