Томбінський: про безвізовий режим для України вирішать після висновків експертів

Четвер, 26 березня 2015, 13:58

Рішення Європейського Союзу про введення безвізового режиму з Україною залежатиме від висновків експертної комісії.

Так глава представництва ЄС в Україні Ян Томбінський прокоментував майбутній результат Ризького саміту, повідомляє "Радіо Свобода".

"Це (надання Україні безвізового режиму – ред.) залежить від висновків експертів. Оскільки ця експертна комісія продовжує роботу, все буде залежати від її висновків. Як ця експертна робота буде здійснена, залежно від висновків, буде надано відповідь", - сказав він.

"Рішення буде прийматися на експертній основі. Європейська комісія може подати своє звернення європейським країнам", - наголосив Томбінський.

Він додав, що процес європейської інтеграції й реалізації угоди про асоціацію з ЄС "включає інституційний, правовий етапи, триває імплементаційна робота".

За його словами, Україна ще не отримала висновку експертів, а до саміту в Ризі залишилося вісім тижнів.

Раніше Томбінський заявляв, що Україна не отримає безвізовий режим з ЄС на травневому саміті в Ризі.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що країни Євросоюзу сумніваються щодо запровадження безвізового режиму з Україною через події на Донбасі, зокрема, через відсутність контролю над кордоном.

Посол Латвії з питань "Східного партнерства" Юріс Пойканс в інтерв’ю Радіо Свобода заявив, що ситуація в Криму і на Донбасі не повинна впливати на рішення Євросоюзу щодо запровадження безвізового режиму для короткострокових поїздок громадян України до ЄС.

Українська правда

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.