Євродепутата з Латвії не впустили в Росію на похорон Нємцова

Вівторок, 3 березня 2015, 08:12

Колишньому міністру закордонних справ Латвії, депутату Європарламенту Сандрі Калнієте, що прибула до Москви на похорон політика Бориса Нємцова, відмовили у в'їзді до Росії.

Про це Калнієте повідомила на своїй сторінці в Facebook.

"В аеропорту "Шереметьєво" мій дипломатичний паспорт був затриманий, і я чекала три години. Нарешті, мені повідомили, що мені заборонено в'їзд до Росії "відповідно до статті 27.1 закону про процедуру виїзду та в'їзду в Російську Федерацію з метою забезпечення оборони", - написала депутат.

"Тепер я сподіваюся знайти місце в капсульному готелі "Повітряний експрес" у транзитній зоні аеропорту (також відомому як "Готель Сноудена") і досі хочу повернути мій паспорт", - додала вона.

На жалобній церемонії Калнієте мала представляти уряд Латвії як колишній міністр закордонних справ і Європейську народну партію як заступник її голови.

Пізніше латвійський консул зв'язався з російським колегою в аеропорту. Латвійське консульство отримало роз'яснення, що Калнієте посадять на наступний рейс, оскільки її перебування в Росії є небажаним.

"Щойно отримала це повідомлення і була проінформована, що будь-яка моя спроба в'їхати до Росії до 2019 року буде розглядатися як кримінальний злочин. Цікаво, чому 2019?" - питає депутат.

Як повідомлялося, Росія відмовила у візі маршалку Сенату Польщі Богдану Борусевичу, який мав прибути до Москви, щоб взяти участь у похороні російського опозиціонера Бoриса Нємцова.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.