Австралія помилково відкрила особисті дані світових лідерів

Понеділок, 30 березня 2015, 13:41

Австралійський департамент з питань імміграції помилково відкрив особисті дані світових лідерів, які брали участь в саміті G20 у Брісбені в листопаді 2014 року.

Про це повідомляє The Guardian.

Як зазначається, представник департаменту помилково відправив паспортні дані, інформацію про візи та іншу персональну інформацію світових лідерів організаторам Кубка Азії з футболу.

Серед політиків, чиї дані було розкрито - президент США Барак Обама, президент Росії Володимир Путін, канцлер Німеччини Ангела Меркель, голова КНР Сі Цзіньпін, прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе, президент Індонезії Джоко Відодо, прем'єр-міністр Великої Британії Девід Кемерон, прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді.

"Особиста інформація, яку було розголошено, включала ім'я, дату народження, посаду, громадянство, номер паспорта, номер візи і підтип візи 31 лідера (прем'єр-міністрів, президентів і тих, що займають аналогічні посади), які брали участь у саміті G20", - пише британське видання.

Як повідомляється, співробітник оргкомітету Кубка Азії після отримання листа одразу видалив його зі своєї поштової скриньки і очистив папку, в якій містилися видалені повідомлення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.