У Франції відкрито кримінальну справу проти членів партії Марін Ле Пен

Вівторок, 31 березня 2015, 09:34

Прокуратура Парижа розпорядилася почати розслідування відносно співробітників Європарламенту від французької ультраправої партії "Національний фронт" Марін Ле Пен, за підозрою в шахрайстві на 7,5 млн євро.

Про це повідомляє Le Monde.

Розпорядження про розслідування Центрального управління поліції по боротьбі з корупцією було видано 24 березня, проте відомо про це стало тільки 30 березня.

Розслідування розпочато щодо 29 членів "Національного фронту". Серед них - три співробітника кабінету засновника партії Жан-Марі Ле Пена, включаючи директора кабінету Гійома Люлье, а також п'ять родичів лідера партії Марін Ле Пен, у тому числі двоє її радників.

За даними ЗМІ, мова йде про помічників депутатів від "Національного фронту", які були акредитовані при європейських інституціях в Брюсселі і Страсбурзі, однак ніколи там не з'являлися.

При цьому їм регулярно виплачувалась зарплата, що перевищує 10 535 євро в місяць, що становить 1,5 євро на рік або 7,5 млн євро за весь законодавчий період.

Раныше повідомлялося, що Європарламент направив до європейського бюро з боротьби з шахрайством документи щодо можливих фінансових махінацій з боку представників французької ультраправої партії "Національний фронт".

Як повідомлялося, ультраправа партія "Національний фронт", очолювана Марін Ле Пен, не отримала більшості в жодному з департаментів у другому турі місцевих виборів у Франції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.