Грибаускайте: загроза з боку РФ реальна, і ми вже знаходимось на лінії фронту

Середа, 4 березня 2015, 17:08

Перед країнами Балтії існує реальна загроза з боку Росії, яка стала малопрогнозованою, і регіон уже зазнав нападу – проти нього ведеться інформаційна війна.

Про це сказала президент Литви Даля Грибаускайте, повідомляє Delfi.lt.

За її словами, досі Литва могла дозволити собі обходитись без обов’язкової військової служби.

"Але поряд з нашими кордонами змінилася геополітична ситуація, ми зрозуміли, що загроза дуже реальна. Загроза реальна для всього регіону, країн Балтії. Наші сусіди стали мало прогнозованими, я маю на увазі Росію", - сказала Грибаускайте.

Президент Литви нагадала про зростання активності російської армії в Калінінградській області, у Балтійському морі, у повітряному просторі над Балтикою, де польоти російських літаків, за її словами, представляють загрозу для цивільної авіації.

"Нам відомі процедури НАТО. Сили швидкого реагування можуть почати діяти щонайменше через 72 години. Країни Балтії досить невеликі. Ми самі повинні оборонятися протягом 72 годин, а може і довше", - сказала вона.

Повернення призову вона назвала сигналом, що дає зрозуміти, що Литва буде захищатися.

За словами Грибаускайте, проти країн Балтії вже зараз ведеться інформаційна війна і кібератаки.

"Ми перебуваємо на лінії фронту, проходить перший етап конфронтації, я маю на увазі інформаційну війну, пропаганду і кібератаку. Отже, на нас напали. Чи переросте це в конвенційну конфронтацію? Ніхто не знає. Але вже зараз ми повинні захищатися від цієї агресивної поведінки", - сказала Даля Грибаускайте.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.