Мінфін Греції надіслав Єврогрупі план реформ

Субота, 7 березня 2015, 09:40

Міністр фінансів Греції Яніс Варуфакіс надіслав голові Єврогрупи Єероєну Дійсельблоему план з семи пропозицій щодо реформ, який має скласти основу для обговорення на зустрічі міністрів фінансів у понеділок.

Про це пише видання Ekathimerini.

11-cсторінковий документ містить не лише раніше озвучені пропозиції щодо реформ, а й цілком нові рішення. Зокрема, уряд пропонує боротися з неплатниками податків, залучаючи непрофесійних інспекторів.

Варуфакіс також розповів про плани активізації фіскальної ради для забезпечення економії державних коштів та поновлення ліцензування ігрового бізнесу та лотерей, доходи від цього можуть перевищити 500 млн євро.

Крім того, він надав план подолання наслідків кризи, що обійдеться уряду в 200 млн євро, а також запропонував нову схему оплати податків боржниками, що могло б принести у бюджет 3 млрд євро.

Водночас  у Брюсселі на умовах анонімності кажуть, що пропозиції Греції не можуть бути прийняті на засіданні в понеділок, оскільки кредитори не провели відповідну технічну роботу.

"Вони можуть бути магістрами і докторами економки, але в них не було часу і технічних знань для того, щоб вдатися в деталі грцької програми", - сказало джерело в ЄС на умовах анонімності.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.