Ле Пен: Франція має вийти з єврозони та повернути свою валюту

Понеділок, 9 березня 2015, 10:33

Марін Ле Пен, лідер французької праворадикальної партії "Національний фронт", вважає за необхідне "зруйнувати" єврозону та повернути французький франк в якості національної валюти.

Про це вона заявила в інтерв'ю виданню Financial Times.

Зазначимо, що останнім часом Ле Пен набуває популярності, а за підсумками місцевих виборів, які відбудуться 22 березня, її партія може здобути перше місце.

За словами Ле Пен, негативні очікування від можливого виходу Франції із зони євро є перебільшеними.

"Нам говорили, що це призведе до катастрофи – що піде дощ із жаб чи Сена перетвориться на ріку крові. Баррозо, Юнкер та інші говорити, що це – катастрофа", - сказала Ле Пен, яка відома своїми популістськими заявами.

"Насправді практичних проблем буде не так багато", - додала вона.

Ле Пен визнала, що відмова Франції від євро означатиме "кінець єврозоні", однак це дозволить збільшити експорт за рахунок більш слабої національної валюти, французького  франка.

Вона, водночас, визнала, що це має наслідком певні проблеми – зокрема із закордонними інвесторами, які мають на руках дві третини французького суверенного боргу.

"Так, є певні питання, але переваги – набагато вищі", - сказала політик.

Як відомо, партія Ле Пен "Народний фронт" системно підтримує Росію, а останнім часом вона фінансується з російських джерел. Між тим, популярність націоналістів зростає.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.