Wizz Air залишає дочірню компанію в Україні, але лише на папері

П'ятниця, 10 квітня 2015, 13:14

Угорська авіакомпанія Wizz Air фізично збереже свою дочірню компанію в Україні - "Візз ейр Україна".

Про це повідомив перший заступник міністра інфраструктури України Володимир Шульмейстер, повідомляє Інтерфакс-Україна.

За словами Шульмейстер, про це йшлося в ході зустрічі з керівництвом угорської авіакомпанії, яка була ініційована міністерством.

"Візз ейр Україна" залишається, як тільки вони зрозуміють, що рівень ризиків для них знижений, вони цю компанію перезапустять", - сказав він.

Державіаслужба України вже переоформила на "WizzAir Hungary" дозволи на польоти в Польщу, Німеччину, Кіпр, ведуться переговори про польоти угорської компанії між Україною, Італією, Іспанією, для чого необхідні дозволи цих країн.

Також міністерство пропонує компанії виконувати рейси зі Львова. Крім того, угорський авіаперевізник буде виконувати рейси з Угорщини у Вільнюс і Софію, і також йдуть переговори про виконання рейсів з цих міст в Україну.

Як повідомлялося, наприкінці березня, угорська Wizz Air Holdings Plc продовжить реструктуризацію діяльності в Україні.

З 20 квітня 2015 року Wizz Air Hungary виконуватиме вісім рейсів в Україну та з України, а її "дочка" - "Візз Ейр Україна", яка наразі виконує 16 рейсів на двох літаках, - припинить діяльність з 20 квітня.

Угорська компанія одразу повідомляла, що зберігає юридичну особу в Україні і не виключала повернення у разі більш сприятливої економічної ситуації.

4 червня 2015 року відбудеться відкриття бази угорської Wizz в Києві, на якій буде базуватися один літак Airbus A320.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.