Підписання "відкритого неба" найближчим часом навряд чи можливе – міністр

П'ятниця, 10 квітня 2015, 18:33

Україна найближчим часом навряд чи зможе підписати угоду про "відкрите небо" з Євросоюзом, через проблему з Гібралтаром, яка скоро не вирішиться.

Про це у своїй колонці на "Економічній правді" написав міністр інфраструктури України Андрій Півоварський.

"Під час останньої зустрічі Посол Великобританії в Україні пояснив, що для його країни винести Гібралтар за рамки угоди – не варіант, бо це порушує суверенітет Королівства. Хоча Іспанія такий сценарій схвалила б. Британці вважають, що оскільки Гібралтар є частиною Євросоюзу, то й в Угоді про САП він має бути представлений так само, як і інші члени ЄС", - написав Півоварський.

За його словами, наразі британські посадовці призначають нові перемовини зі своїми іспанськими колегами, пропонуючи їм повернутися до домовленостей 2006 року.

"Проте, оскільки саме через небажання Іспанії їх дотримуватися й виникла існуюча проблема, я розумію, що швидке вирішення ситуації навряд чи можливе", - додав він.

Нагадаємо, угода про відкрите небо між Україною та Європейським союзом залишається заблокованою через неврегульоване питання Гібралтару.

Як повідомлялося, Міністерство інфраструктури України 2 квітня заявили про застосування принципу "відкритого неба" в аеропорту Львів.

Проте можливість реалізації положень "відкритого неба" в окремо взятому аеропорту за відсутності угоди про це між Україною та ЄС залишається під питанням.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.