Росія має сприяти вирішенню конфлікту в Україні для повернення в G7 - Штайнмаєр

Середа, 15 квітня 2015, 08:26

Москва повинна працювати над "створенням умов" для повернення до групи провідних світових держав, у тому числі забезпечуючи "наближення до вирішення конфлікту в Україні".

Про це заявив міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр перед зустріччю глав МЗС країн G7, повідомляє Deutsche Welle.

Зустріч міністрів закордонних справ Великої сімки (G7) розпочалась ввечері у вівторок в портовому місті Любек на півночі Німеччини і тримватиме два дні.

Нагадаємо, що раніше міністр закордонних справ Німеччини висловився проти запрошення президента Росії Володимира Путіна на саміт держав Великої сімки.

 Минулого року через анексію українського Криму лідери G7 вирішили виключити Росію з групи. Виключення Росії з групи перетворило її з G8 на G7.

Нагадаємо, раніше Франк-Вальтер Штайнмаєр закликав Україну й Росію перейти до наступного етапу виконання мінських домовленостей.

Раніше канцлер ФРН Ангела Меркель заявила, що Німеччина не визнає анексію Криму з боку Росії. З точки зору країн Заходу, так званий референдум про приєднання Кримського півострову до РФ, який був проведений рік тому - порушення міжнародного права.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.