Євросоюз відмовить Греції у кредитному транші у квітні - ЗМІ

Середа, 15 квітня 2015, 09:43

Міністри фінансів країн єврозони 24 квітня на зустрічі в Ризі не приймуть позитивного рішення про надання кредитного траншу Греції.

Про це повідомляє німецьке видання Süddeutsche Zeitung.

За інформацією видання, причиною затримки траншу є неготовність грецьких властей почати реформи пенсійного страхування та ринку праці.

"Прийняття Грецією конкретної програми реформ до 24 квітня повністю неможливо", - сказав виданню високопоставлений європейський чиновник.

За даними німецького видання Handelsblatt, дипломати можуть прийняти рішення про надання грошей Афінам на наступній зустрічі Єврогрупи 11 травня.

"Підставою для повторної затримки є відсутність готовності грецької сторони до реформи пенсійного страхування та ринку праці. Також немає сигналу з Афін про рішення щодо приватизації", - зазначає видання.

Раніше видання Financial Times повідомило, що Греція готується до оголошення боргового дефолту в разі зриву переговорів з міжнародними кредиторами в кінці квітня. Грецький уряд цю інформацію спростував.

Як повідомлялося, 9 квітня Греція виплатила Міжнародному валютному фонду транш у розмірі 448 млн євро.

Грекам необхідно узгодити з європейськими кредиторами список економічних реформ, необхідних для розблокування кредитів у 7,2 млрд євро.

Загальна сума заборгованості Греції перед кредиторами становить 320 млрд євро.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.