Прем’єр Польщі назвала мотопробіг путінських байкерів провокацією

Середа, 15 квітня 2015, 12:31

Наміри включити територію Польщі в маршрут мотопробігу байкерів клубу "Нічні вовки" є провокацією.

Про це заявила прем'єр-міністр Польщі Ева Копач в ефірі TOK FM.

"Я вважаю цей мотопробіг провокацією. Остаточне рішення у цій справі прийме особа, яка впускатиме їх на територію країни" - зазначила вона.

За її словами, поки що жоден з лідерів "Нічних вовків" не звертався ні за польською, ні за німецькою візою. Не відомо також, чи робили це інші учасники мотопробігу, оскільки їх прізвища невідомі.

Однак, за словами Копач, якщо виникнуть загрози польській безпеці, то польські прикордонники будуть послуговуватись відповідним законом.

"Якщо це поставить під загрозу нашу безпеку, спричинить проблеми полякам, то на цей випадок є закон, і ми ним скористаємось" - підкреслила Ева Копач.

Варто зазначити, що як повідомляє Onet.pl з посиланням на газету Wyborcza, "Нічні вовки" змінили свій маршрут в Польщі, додавши до нього колишній концтабір Аушвіц. Як зазначається, таким чином вони хотіли б дати відсіч главі МЗС Польщі Гжегожу Схетині, який сказав що Аушвіц визволяли українці.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що мотопробіг байкерів клубу "Нічні вовки", присвячений 70-річчю перемоги над нацизмом, викликав протест серед громадян Польщі, територією якої мають намір проїхати мотоциклісти.

В польському МЗС заявили, що рішення у справі, впускати чи не впускати байкерів на територію Польщі прийматиме прикордонна служба, яка має право відмовити їм у в’їзді, якщо це загрожуватиме громадському порядку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.