Глава МЗС Чехії назвав мотопробіг путінських байкерів провокацією

П'ятниця, 17 квітня 2015, 12:58

Міністр закордонних справ Чехії Любомир Заоралек несхвально оцінює ідею мотопробігу байкерів мотоклубу "Нічні вовки" територією Чеської Республіки.

Про це він написав у своєму Твіттері.

"Проїзд територією Чехії російських байкерів, яких називають "Нічними вовками" розцінюю як провокацію. Перш за все, маємо контролювати, щоб під час проїзду вони дотримувалися наших законів", - написав Заоралек.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що мотопробіг байкерів клубу "Нічні вовки", присвячений 70-річчю перемоги над нацизмом, викликав протест серед громадян Польщі, територією якої мають намір проїхати мотоциклісти.

В польському МЗС заявили, що рішення у справі, впускати чи не впускати байкерів на територію Польщі, прийматиме прикордонна служба, яка має право відмовити їм у в’їзді, якщо це загрожуватиме громадському порядку.

Провокацією мотопробіг назвала і прем’єр міністр Польщі Ева Копач.

Німецькі ЗМІ з посиланням на джерела в поліції повідомляли, що путінським байкерам можуть не дозволити проїхатись Берліном, бо досі відповідних подань з боку організаторів до влади міста не було, а подібні акції потребують часу для підготовки.

Пізніше в Берліні повідомили, що отримали електронною поштою заявку на проведення пробігу, однак заявили, що чекатимуть офіційного подання.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.