МЗС: заява міністра оборони Греції про фашистів-українців – фейк пропаганди РФ

П'ятниця, 17 квітня 2015, 18:55

Офіційні представники Греції спростовують заяви міністра оборони країни Паноса Камменоса про нібито "фашистський уряд України".

Про це сказав речник МЗС України Євген Перебийніс агентству "Інтерфакс-Україна".

"Ми отримали запевнення від посла Греції в Україні, що інформація про заяви міністра оборони Греції щодо України, опублікована в російській "Газете.ру", не відповідає дійсності. За словами посла, таких заяв не було, це черговий фейк російської пропаганди", - сказав він.

За його словами, посол також наголосив, що офіційна позиція грецького уряду залишається незмінною - Греція засуджує окупацію Росією Криму, що було продемонстровано нею шляхом приєднання до низки заяв ЄС, а також підтверджено главою МЗС Греції під час його візиту до Києва.

"В даному випадку ми маємо справу з черговою кричущою дезінформацією з боку російських ЗМІ, які використовують якнайбрудніші способи і відверту брехню, щоб ввести в оману світову спільноту і відвернути увагу від власних злочинів, пов'язаних з окупацією Криму і агресією на Донбасі", - сказав Перебийніс.

Як повідомлялося, в інтерв'ю "Газета.ру" міністр оборони Греції Панос Камменос нібито заявив, що російські сили в Криму захистили сім'ї греків від нападів фашистського уряду України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.