Інспектори з ФРН та Латвії проведуть спостережний політ над Росією

Понеділок, 20 квітня 2015, 10:09

Група інспекторів з Німеччини з участю фахівців з Латвії з 20 по 24 квітня проведе спостережний політ над територією Росії і Білорусі.

Про це повідомив начальник національного Центру зі зменшення ядерної небезпеки РФ Сергій Рижков, повідомляє РІА "Новости".

Політ пройде за заздалегідь узгодженим маршрутом з присутністю російських фахівців на борту, які будуть контролювати дотримання узгоджених параметрів польоту та застосування апаратури спостереження.

"У період з 20 по 24 квітня 2015 року в рамках реалізації міжнародного Договору щодо відкритого неба місія ФРН з участю представників від Латвії планує виконати спостережний політ над територією Республіки Білорусь та Російської Федерації на шведському літаку спостереження СААБ-340", - повідомив Рижков.

Він додав, що СААБ-340 належить до класу літаків, не призначених для застосування будь-якої зброї, зазначивши також, що встановлена на ньому апаратура спостереження пройшла міжнародний огляд, в якому взяли участь і російські фахівці. За словами Рижкова, огляд виключає використання технічних засобів, не передбачених Договором щодо відкритого неба.

Спостережні польоти виконуються в рамках Договору щодо відкритого неба і проводяться для сприяння більшій відкритості та транспарентності військової діяльності держав-учасників, а також для посилення безпеки через зміцнення заходів довіри.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.