Британія вимагає від російського олігарха продати нафтогазові активи

Вівторок, 21 квітня 2015, 13:44

Російський мільярдер Михайло Фрідман повинен продати свої газові родовища в Північному морі протягом шести місяців.

Про це держсекретар Великої Британії з енергетики Ед Дейві повідомив компанію Dea UK та інвестфонд LetterOne Михайла Фрідмана, повідомляє ВВС.

Фонд LetterOne придбав активи в рамках купівлі за 5,1 млрд євро нафтової і газової компанії Dea у німецького концерну RWE.

Раніше Фрідман погрожував судовим позовом, щоб зупинити примусовий продаж.

У заяві британського Департаменту енергетики і зміни клімату йдеться, що відомство має намір відкликати у Dea UK ліцензії на видобуток нафти і газу в Північному морі, якщо LetterOne не виконає умову про зміну контролю над компанією.

Тим не менш, Деві додав, що цей строк може бути продовжений до шести місяців. "Це рішення було прийнято після ретельного аналізу всієї відповідної інформації, а також рішення уряду", - йдеться в заяві.

Газові родовища, куплені Фрідманом, це близько 3-5% британських поставок газу, досить значні для Британії, щоб розглянути їх стратегічне значення.

Уряд Великобританії відмовився схвалювати покупку газових родовищ, побоюючись, що стосовно фонду або його власників можуть бути введені санкції через агресію Росії в Україні і це поставить під загрозу видобуток газу в Північному морі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.