Польща купить 50 французьких вертольотів Caracal за $3,5 млрд

Четвер, 23 квітня 2015, 15:52

Французька компанія "Airbus" виграла тендер на поставку вертольотів H225M "Caracal" (також відомий як Eurocopter EC725) для Збройних сил Польщі. Поляки куплять 50 вертольотів на суму приблизно $3,5 млрд.

Про це повідомляє сайт janes.com.

За угодою Польща отримає 16 вертольотів у багатоцільовій транспортній конфігурації; 13 бойових пошуково-рятувальних машин (шість для ВМФ і сім для ВПС); 8 вертольотів для боротьби з підводними човнами; 5 вертольотів медичної евакуації і 8 спеціалізованих вертольотів для 7-го ескадрильї спеціальних операцій.

Нові вертольоти замінять у польській армії російські Мі-8 та Мі-17 та протичовнові вертольоти Мі-14.

Вертоліт H225M Caracal

Вертольоти "Caracal" на тендері конкурували з американськими Sikorsky S-70i Black Hawk /S-70B Seahawk та англо-німецькими AgustaWestland AW149.

Польща очікує, що Airbus поставить транспортний вертоліт в стандартній конфігурації для програми випробувань протягом 20 днів. Контракт, як очікується, буде підписано в третьому кварталі 2015 року.

Польща спочатку хотіла придбати 70 вертольотів, але скоротила програму до 50 машин через більш високі, ніж очікувалося, витрати на спеціалізовані варіанти вертольотів.

Стимулюючим фактором для цього рішення став відносно хороший стан наявних у Польщі вертольотів Мі-8/17, що дозволяє знизити число необхідних транспортних вертольотів.

Як повідомлялося, Польща оголосила угоду про купівлю у США зенітно-ракетних комплексів Patriot

Польща через агресію Росії в Україні вирішила прискорити темпи модернізації власного війська і має намір витратити до 35 млрд євро на переозброєння.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.