Питання РФ щодо ЗВТ Україна-ЄС можна вирішити на двосторонньому рівні - МЗС

Четвер, 23 квітня 2015, 18:57

Питання, які виникають у Російської Федерації у зв'язку з майбутнім вступом в силу ЗВТ між Україною і ЄС, можуть бути вирішені на двосторонньому рівні між Україною і РФ.

Про це сказала заступник міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль на брифінгу, передає Інтерфакс-Україна.

"Ми два дні поспіль зустрічалися в Брюсселі для вирішення цих можливих практичних питань, які виникають у Російської Федерації. Під час цих консультацій і Україні, і ЄС стало зрозуміло, що всі проблеми, які виникають між Україною і РФ, лежать у площині двосторонніх відносин і можуть бути вирішені на базі угод в рамках ЗТО і на базі Угоди про створення ЗВТ в рамках СНД", - сказала вона.

Заступник міністра зазначила, що стурбованість , яка виникає у російської сторони у зв'язку з можливим неконтрольованим ввезенням товару з території України, пов'язана з необхідністю доопрацювання того, що називається правилами походження.

Зеркаль зазначила, що ці правила прийняті в рамках Угоди про створення ЗВТ між країнами СНД і ніяк не пов'язані з початком застосування Угоди про створення зони вільної торгівлі між Україною та ЄС.

За її словами, інші питання, які стосуються митного співробітництва, нетарифних бар'єрів торгівлі, також можуть бути вирішені на двосторонньому рівні.

"Але для цього має бути бажання України і Росії вирішувати ці проблеми, а не створювати їх", - підкреслила заступник глави МЗС України.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Росія хоче на рік відкласти набрання чинності договором про ЗВТ між Україною та ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.