Путінським байкерам відмовили у в'їзді до Польщі

П'ятниця, 24 квітня 2015, 17:13

Міністерство закордонних справ Польщі відмовило у в'їзді на територію Польщі групи байкерів, серед яких - представники клубу "Нічні вовки".

Про це повідомляє gazeta.pl.

Міністерство пояснює, що підставою для такого рішення стала відсутність необхідної точної інформації про розклад перебування групи в Польщі, поїздки і маршрути з точним зазначенням членів клубу.

Ці дані необхідні для гарантування належної безпеки учасників і відповідної організації проекту.

Крім того, польське МЗС отримало від російської сторони повідомлення про приїзд байкерів надто пізно - менш ніж за тиждень до запланованого початку заходу.

Запити на отримання дозволу на всі інші заходи, організовані російською стороною, щоб відсвяткувати 70-ту річницю закінчення Другої світової війни були розглянуті позитивно.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що мотопробіг байкерів клубу "Нічні вовки", присвячений 70-річчю перемоги над нацизмом, викликав протест серед громадян Польщі, територією якої мають намір проїхати мотоциклісти.

В польському МЗС заявили, що рішення у справі, впускати чи не впускати байкерів на територію Польщі, прийматиме прикордонна служба, яка має право відмовити їм у в’їзді, якщо це загрожуватиме громадському порядку.

Провокацією мотопробіг назвало і керівництво Польщі та Чехії. Чеська влада продовжує шукати способи, щоб ускладнити байкерам мотоклубу "Нічні вовки" проїзд територією країни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.