Сікорський і Гройсман хочуть політичного рішення про безвізовий режим

Середа, 29 квітня 2015, 16:55

Голови парламентів України та Польщі закликали Євросоюз до політичного рішення про надання Україні безвізового режиму вже в травні, на саміті "Східного партнерства".

Про це йдеться в спільній заяві голови Верховної Ради України Володимира Гройсмана і маршалка Сейму Польщі Радослава Сікорського, опублікованій на сайті Верховної ради.

Спікери вважають, що Україна досягла значного прогресу у виконанні Плану дій з візової лібералізації, тому на саміті в травні може бути прийняте політичне рішення про надання їй безвізового режиму.

"Ризький саміт "Східного партнерства" у травні 2015 року важливою нагодою для прийняття політичного рішення Європейським Союзом про запровадження безвізового режиму короткострокових поїздок для громадян України" - йдеться у заяві.

Нагадаємо, раніше в МЗС заявили, що введення безвізового режиму України з Європейським союзом буде відкладено до початку 2016 року.

Президент Петро Порошенко раніше заявляв, що очікує від ЄС рішення про надання безвізового режиму для громадян України на Ризькому саміті "Східного партнерства" в травні цього року, що дасть змогу до кінця поточного року ввести його в дію.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.