"Лукойл" запевняє, що продав австрійцям АЗС та нафтобази в Україні

Середа, 29 квітня 2015, 18:44

Австрійська компанія AMIC Energy Management GmbH (AMIC) закрила угоду з російським "Лукойлом" про купівлю 100% акцій "Лукойл-Україна", яка володіє 240 АЗС і 6 нафтобазами на території України.

Про це у йдеться в повідомленні на сайті компанії.

"Придбання "ЛУКОЙЛ-Україна" - це стратегічно важливий крок для становлення енергетичного інвестиційного портфелю AMIC в Центральній і Східній Європі. Разом із співробітниками компанії ми зробимо все можливе, щоб відновити довіру наших клієнтів і ми впевнені, що наша довгострокова робота в Україні призведе до позитивних результатів", - йдеться у заяві.

Між тим, не виключено, що "Лукойл" просто намагається убезпечити свій бізнес в Україні, формально прописавши його в Австрії, тому що російські в Україні товари бойкотують, а компані перебувають під загрозою накладання санкцій.

Повідомляється, що угоду було закрито 29 квітня після отримання відповідних дозволів від компетентних органів України. Сума угоди не розголошується.

У компанії зазначили, що мережу АЗС "ЛУКОЙЛ-Україна" буде перейменовано на "AMIC-Україна".

Нагадаємо, у липні 2014 року "Лукойл" повідомив про досягнення домовленості з AMIC Energy Management GmbH про продаж своєї "дочки" в Україні.

AMIC Energy Management надає послуги в сфері аналітики, корпоративних фінансів та стратегічних консультацій і спеціалізується на управлінні енергетичними проектами в Центральній і Східній Європі.

Головою наглядової ради AMIC Energy є доктор Вольфганг Руттеншторфер, колишній генеральний директор австрійської групи OMV, а також колишній державний секретар міністерства фінансів Австрії.

AMIC Energy належить трьом акціонерам: доктору Йоганнесу Кльоцль-Норбергу (50% акцій), доктору Манфреду Кунце (40%) та Хайнцу Зернетсу (10%).

Раніше українські ЗМІ повідомляли, що AMIC Energy Management була зареєстрована у Відні лише наприкінці жовтня 2013 року, а статутний капітал компанії складає 35 000 євро.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.