Євросоюз на параді у Росії представить посол ЄС у Москві

Середа, 29 квітня 2015, 19:21

Делегацію Європейського союзу у Москві на параді з нагоди відзначення 70-ї річниці закінчення Другої світової війни очолить литовський дипломат Вігаудас Ушацкас – посол ЄС у Москві.

Про це повідомляє Delfi.

За словами Ушацкаса, таке рішення прийняло керівництво Євросоюзу. Вищі керівники Євросоюзу на військовий парад до Москви не поїдуть.

"ЄС представлятиму я. Таке рішення було прийнято керівництвом ЄС, щоб я брав участь у заходах 9 травня. Разом із послами країн ЄС і США ми насамперед виявимо повагу до десятків мільйонів людей, які загинули в роки Другої світової війни", - сказав він.

Як повідомлялося, генсек Ради Європи Турбйорн Ягланд вирішив відхилити запрошення президента Росії Володимира Путіна

Раніше стало відомо про відмову президента Угорщини Яноша Адера, президента Чорногорії Філіпа Вуяновича, президента Молдови Ніколае Тімофті, президента Фінляндії Саулі Нііністьо, президента Словаччини Андрія Кіски та президента Болгарії Росена Плевнелієва.

Також відмовилися приїхати до Москви на 9 травня президент США Барак Обама, канцлер ФРН Ангела Меркель, прем'єр-міністр Великої Британії Девід Кемерон, голова Європейської ради Дональд Туск, президенти Польщі та Словенії.

Багато з них аргументували свою відмову агресією Росії в Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.