День Європи у Києві відзначать фестивалями, світловим шоу і виставкою квітів

Четвер, 30 квітня 2015, 19:26

16 травня у Києві традиційно відбудеться святкування дня Європи. Основні заходи відбудуться на Михайлівській площі.

Про це повідомляє сайт КМДА.

Програмою передбачені парад барабанщиць, виступ Зведеного військового оркестру гарнізону Києва, офіційна церемонія відкриття Дня Європи за участю керівництва держави та міста і світлове шоу, яке символізуватиме єднання України та країн ЄС.

Традиційно, до програми святкування увійшли культурно-мистецькі та концертні заходи. Серед запланованих – Міжнародний фестиваль традиційних культур "ЕтноЄвропа", в рамках якого планується проведення міжнародного ярмарку народних ремесел, презентація фольклорних програм та кулінарних традицій різних країн Європи.

Також буде виставковий проект "Європа наш дім"; фестиваль класичної музики, творів української музичної культурної спадщини, проектів сучасних митців та юних композиторів "За єдину європейську Україну"; концерт європейської і української хорової та інструментальної музики та інші.

Серед спортивних заходів – велопробіг "Media Cup", легкоатлетичний пробіг "Euro Run 2015", змагання з велосипедного спорту на шосе "Критеріум до Дня Європи" та екстремальний проект "FreeGen SHOW".

Спеціально до Дня Європи на Співочому полі відкриється виставка квітів "Україна Європейська", присвячена країнам Євросоюзу з нагоди  65-річчя від дня створення ЄС. 

Як повідомлялося, 12-20 травня в Україні за участі Представництва Європейського Союзу триватимуть відзначення Дня Європи у 10 містах.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.