Сорос: Україна для Євросоюзу важливіше Греції

Понеділок, 6 квітня 2015, 10:00

Американський фінансист Джордж Сорос вважає, що в українському конфлікті вирішується доля Євросоюзу, треба підтримати Україну проти Путіна.

Про це пише Сорос в статті на сайті німецької газети Die Welt.

За його словами, нинішня політика помилкова і може привести до кінця Євросоюзу як світової політичної сили.

Як виглядатиме Євросоюз через п'ять років, вирішиться в найближчі кілька місяців, і це залежить від розвитку подій в Україні.

"Росія Володимира Путіна - це агресор, а Україна захищає також ті цінності та принципи, на яких ґрунтується ЄС", - пише мільярдер.

На думку Сороса, Європа поводиться з Україною, як з другої Грецією, але ця політика помилкова і призведе до плачевних результатів.

"Путін не бажає військової перемоги в Україні, щоб захопити частину країни і перейняти відповідальність за неї. Куди більше прагне він до фінансового і політичного краху", який дестабілізує Україну і за який не треба нести відповідальності, вважає Сорос.

Поки Європа кидає Україні "маленькі шматки", як Греції, що ледве вистачає для виживання, "Путін отримує всі переваги", випереджаючи всіх і вибираючи "між гібридною війною і гібридним світом", зазначає Сорос.

У цій ситуації Україна та її союзники встигають лише реагувати, а між тим "падіння України все прискорюється", економічні проблеми вже привели країну "на край безодні".

Сорос вважає ймовірним сценарій, згідно з яким Путін досягне головної мети - український опір буде зламано, а "Європу захлиснуть потоки біженців - по реалістичним оцінками близько двох мільйонів".

Після цього європейські друзі переможного Путіна забезпечать пом'якшення антиросійських санкцій, однак це означатиме кінець Євросоюзу як світової політичної сили.

Щоб уникнути такого сумного кінця, необхідно зробити все, щоб підтримати нову Україну - "аж до участі в прямої військової конфронтації з Росією".

Не слід Європі боятися і нової холодної війни - "Росія програє її так само, як у минулому Радянський Союз", впевнений Сорос

Економічна правда

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.