Чітких перспектив підписання "Відкритого неба" з Україною досі немає - Єврокомісія

Середа, 8 квітня 2015, 13:59

Робота над угодою про спільний авіапростір між Україною та ЄС триває, однак конкретних дат щодо підписання документа наразі немає.

Про це, як повідомляє кореспондент "Європейської правди, сказав речник Єврокомісії Якоб Адамович у Брюсселі.

"Якщо говорити про роботу над підписанням угоди про вільне небо між Україною і ЄС, то конкретних дат наразі немає. Підписання угоди про спільний авіапростір в інтересах ЄК, однак занадто рано говорити про деталі. Наразі важливо працювати над спільними стандартами в авіації" - сказав він.

Відповідаючи на питання про питання Гібралтару як основну причину відкладення підписання угоди про вільне небо між Україною та ЄС, Адамович зазначив, що ЄК працює над виробленням спільного рішення, однак зосереджена більше на питанні спільних стандартів авіації України та ЄС.

"Ми працюємо над досягненням рішення, яке було б прийнятне для всіх сторін. Однак угода про спільний авіапростір між ЄС і Україною – це передусім питання спільних стандартів" - зазначив він.

Крім того, він сказав, що Єврокомісія вітає рішення Мінінфраструктури України про відкриття неба в аеропорту "Львів"

"Ми вітаємо будь-які двосторонні відносини в цивільній авіації. Наразі потрібна угода, яка б регулювала ці відносини. Буде угода – будуть і подальші рішення" - сказав Адамович.

Нагадаємо, восени повідомлялося, що угода про відкрите небо між Україною та Європейським союзом залишається заблокованою через неврегульоване питання Гібралтару.

Довгий термін вирішення цієї проблеми був пов'язаний із політичною ситуацією у Великій Британії (референдум у Шотландії), потім аналогічні проблеми мала Іспанія (референдум у Каталонії).

У березні цього року Іспанія пропонувала провести консультації з Великою Британією та Єврокомісією з приводу угоди про вільне небо.

Міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський заявляв, що Україна продовжує вести переговори з Великою Британією та Іспанією щодо розблокування угоди про "відкрите небо" з ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.