Державіаслужба запросила вісім лоукостів літати до Львова

Четвер, 9 квітня 2015, 18:41

Державна авіаційна служба України звернулася до бюджетних авіаперевізників з пропозицією розпочати польоти до аеропорту "Львів" у продовження заходів на підтримку експерименту "відкрите небо".

Про це повідомляє сайт Міністерства інфраструктури.

"Направлено листи до таких авіакомпаній як Ryanair ltd, EasyJet, WizzAir Hungary, Vueling Airlines, Meridiana Fly S.p.a., Air Berlin, Germanwings, Norwegian Air Shuttle", - йдеться у повідомленні.

Державіаслужба також звертається до української діаспори в Європі, оскільки левова частка її представників – це вихідці саме з Західної України, які зацікавлені у прямому авіасполученні зі Львовом.

"Ми просимо підтримати ініціативу української авіаційної влади та зі свого боку продемонструвати європейським авіакомпаніям, що львівський напрям – затребуваний. Вихід лоукостів на нього – це можливість подорожувати з більшим комфортом і швидкістю та з меншими витратами", - зазначили у Державіаслужбі.

Як повідомлялося, Міністерство інфраструктури України 2 квітня заявили про застосування принципу "відкритого неба" в аеропорту Львів.

Проте можливість реалізації положень "відкритого неба" в окремо взятому аеропорту за відсутності угоди про це між Україною та ЄС залишається під питанням.

Нагадаємо, угода про відкрите небо між Україною та Європейським союзом залишається заблокованою через неврегульоване питання Гібралтару.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.