Лідер екзіт-полів на виборах у Польщі припускав військову допомогу Україні

Неділя, 10 травня 2015, 22:56

Кандидат на посаду президента Польщі від партії "Право і справедливість" Анджей Дуда, який несподівано став лідером за підсумками першого туру виборів, на початку року  заявляв про можливе  надання Україні військової допомоги.

Зокрема, про це йшлося у його інтерв’ю радіостанції RMF24, яке транслювалося 22 січня.

Тоді Дуда публічно підтримав думку іншого польського політика Збіґнєва Буяка про можливість надсилання до України польських солдат у разі такої потреби.

"Треба пам’ятати, що в разі, якщо існує якась допомога, яку може надати Польща (Україні),  таке рішення треба було б серйозно розглянути. Треба було б над ним добре подумати", - заявив він.

Ці слова Дуди наприкінці зими були приводом для серйозної критики в його бік, особливо – з боку нинішньої правлячої сили в Польщі, партії "Громадянська платформа". Зокрема, нинішній президент Польщі Коморовський заявив у відповідь, що "польські солдати в Україні – то нонсенс".

Необхідно додати, що партія Дуди "Право і справедливість" традиційно є більш категорично налаштованою проти Росії, аніж "Громадянська платформа".

Водночас, попри високий результат Дуди у першому турі виборів, наразі немає переконання чи збереже він лідируючу позицію під час другого туру, а також невідомо, чи не зміниться його позиція в разі обрання на посаду президента.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.