Кремль хоче покарати Чорногорію за санкції, зброю Україні та "небажання співпрацювати"

Понеділок, 11 травня 2015, 10:18

В РФ не мають наміру лишати без відповіді рішення влади Чорногорії приєднатися до санкцій проти Росії, поставки зброї Україні і "небажання співпрацювати" у сфері бізнесу.

Про це заявив посол РФ у Чорногорії Андрій Нестеренко в інтерв’ю РИА "Новости".

На його думку, чорногорська влада, судячи з її поведінки, "не хоче співпрацювати" з російськими інвесторами.

"Є приклади, коли наших підприємців просто не допускають в ту чи іншу сферу під різними приводами. Якщо це все підсумувати, то виходить, що з нами просто не хочуть співпрацювати" - сказав Нестеренко.

За словами посла, рішення Чорногорії приєднатися до санкцій ЄС протии Росії може болісно позначити на сфері туризму цієї балканської країни.

"Наскільки мені відомо, частина наших туристів болісно відреагували на рішення чорногорського керівництва приєднатися до санкцій проти Росії у зв'язку з українськими подіями" - сказав він, додавши, що російському туристу мало засмаги і хорошої кухні, його цікавить культурний відпочинок, "можливості Чорногорії в цьому плані обмежені".

Крім того, посол згадав інформацію чорногорських ЗМІ про постачання боєприпасів для України останнім часом.

"Думаю, що це не може не викликати відповідної реакції з боку наших співвітчизників" - сказав Нестеренко.

Крім того, він висловив невдоволення з приводу відмови президента Чорногорії Філіпа Вуяновича від участі в параді до дня перемоги над нацизмом у Москві.

"Мені здається, що ігнорувати це не зовсім корректно", - заявив він.

Раніше уряд Чорногорії задекларував безумовну готовність приєднуватися до всіх без винятку рішень ЄС, навіть якщо вони йдуть у розріз із дружніми стосунками цієї  країни з Росією.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.