Президент Польщі має намір провести загальнонаціональний референдум

Понеділок, 11 травня 2015, 12:17

Президент Польщі Броніслав Коморовський заявив, що за згоди Сенату хоче провести загальнонаціональний референдум, на який буде винесено три важливих питання.

Про це повідомляє Оnet.pl.

"Результати виборів змусили мене зрозуміти, що необхідні зміни у відносинах між громадянином та державою і зміцнення механізмів, які дозволяють громадянам впливати на хід подій у Польщі" - заявив Коморовський.

За його словами, високий рівень підтримки Павла Кукіза, який у своїй програмі одну з основних ролей відводить референдумам, показав, якими високими є очікування у цій сфері.

"Я збираюся за згодою Сенату провести всенародний референдум, на який буде винесено три важливі питання: одномандатних виборчих округів, змін до виборчого законодавства та ліквідації фінансування партій з держбюджету і податкових питань" - заявив чинний президент Польщі.

Зокрема, у питанні податків Коморовський хоче запитати думки громадян, щодо зміцнення позиції платника.

Він також повідомив про передачу проекту змін до конституції, які уможливлять впровадження одномандатних виборчих округів.

Нагадаємо, у неділю в Польщі пройшли президентські вибори, на яких, за даними екзит-полів, лідирує представник опозиції Анджей Дуда. За уточненою інформацією він набирає  34,5% голосів, чинний президент має 33,1%.

Другий тур виборів відбудеться 24 травня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.