ЄС потрібне "виняткове" рішення проблеми міграції - Могеріні

Вівторок, 12 травня 2015, 08:38

Євросоюз зіткнувся з "безпрецедентною ситуацією": число біженців, які загинули тільки з початку 2015 року при спробі перетнути Середземне море, перевищує 1800.

Про це заявила верховний представник ЄС із закордонних справ та політики безпеки Федеріка Могеріні, виступаючи у Раді безпеки ООН, повідомляє Deutsche Welle.

За словами Могеріні, світовій спільноті необхідно піти на виняткові заходи, щоб впоратися з цією проблемою.

Одна з пропозицій Брюсселя полягає, зокрема, в тому, щоб за допомогою військової техніки знищувати судна перевізників мігрантів у Середземному морі.

Ряд країн Європи в складі Радбезу - Велика Британія, Франція, Литва та Іспанія - спільно з Італією розробляють проект резолюції, яка б дозволила застосування військової сили для знищення морських суден в рамках відповідної європейської операції.

Росія пропозицію ЄС про знищення суден перевізників мігрантів не підтримує, проте готова працювати над цією проблемою в Радбезі ООН.

"Пріоритетом для нас є порятунок життів і запобігання подальшим смертям" при спробі перетнути Середземне море, наголосила Могеріні, виступаючи на захист неоднозначної резолюції.

Як повідомлялося, Європейська комісія має намір запропонувати державам-членам приймати біженців з Африки за системою квот.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.