Столтенберг: в середу НАТО попередить Росію щодо підтримки сепаратистів

Середа, 13 травня 2015, 10:11

За підсумками міністерської зустрічі НАТО в Белеку (Туреччина) буде ухвалене рішення альянсу, що міститиме декілька сигналів до Росії.

Про це заявив у спілкуванні з журналістами перед пленарним засіданням саміту генеральний секретар альянсу Єнс Столтенберг.

"Я очікую, що глави МЗС дадуть дуже чіткий сигнал щодо виконання, повного виконання мінської угоди. Має дотримуватися перемир'я, відведення озброєння, допуск моніторів ОБСЄ", - заявив він.

"Буде заява Комісії Україна-НАТО та дуже чіткий сигнал альянсу на адресу Росії про те, що РФ має припинити  підтримку сепаратистів та використати весь вплив для на них для виконання ними угоди", - додав генсек альянсу.

Він також повністю погодився із заявою держсекретаря США Джона Керрі про підтримку і збереження членами Альянсу санкцій щодо РФ доти, доки не буде виконано всі вимоги березневих мінських домовленостей.

"По Україні головний сигнал – що мінські угоди мають бути повністю виконані", - зазначив він.

Також генсек альянсу окремо зауважив, що переговори Керрі з Путіним не змінили наміри НАТО щодо Росії, а практична співпраця альянсу з РФ лишатиметься призупинена.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.